Konkurs za učenike

Уобичајен

TAKMIČENJE JE PRODUŽENO DO 15. APRILA!!!
Biramo najbolju lekciju iz engleskog jezika i najbolju lekciju iz informatike koje su kreirali učenici. Uključi se i osvoji nagrade!
Prva nagrada: netbook!
Druga nagrada: eksterni hard disk!

Učesnici takmičenja mogu biti učenici svih razreda iz 4 niške gimnazije: Stevan Sremac, Bora Stanković, 9. maj i Svetozar Marković. Zadatak takmičara je da, samostalno ili u konsultacijama sa svojim predmetnim profesorom, kreiraju elektronsku lekciju iz predmeta engleski jezik ili informatika i da je prijave za takmičenje. Pre prijave potrebno je da lekciju pokažeš svom predmetnom profesoru koji treba da utvrdi da li su informacije u lekciji tačne i ako jesu, lekciju šalješ na engleski.nasaskola@gmail.com ili na informatika.nasaskola@gmail.com. U mailu pošalji i ime i prezime profesora koji je pregledao lekciju kao i njegovu mail adresu. Lekciju treba da nazoveš ovako: naziv_lekcije-tvoje_ime_prezime-ime_prezime_profesora
Takmičenje traje od 4. marta 2011. do 15. aprila 2011. i odvija se u nekoliko faza:
– u periodu od 8. do 11. marta moguće je samo postavljati lekcije ali nije moguće glasanje
– od 11. do 30. marta mogu se i postavljati lekcije i glasati
početkom aprila je proglašenje pobednika. Pratite sajt, objavićemo tačan datum
Prijavljene lekcije se ocenjuju tako što za njih mogu da glasaju svi članovi sajta nasaskola.net pri čemu svako može da glasa samo jednom za određenu lekciju. Svaka lekcija može da se oceni ocenom između 1 i 5 a pobednik je ona koja na kraju takmičenja ima najvišu prosečnu ocenu. Lekcije za informatiku i engleski jezik se ocenjuju odvojeno.
Pored ocene koju daju korisnici sajta nasaskola.net, lekcije će ocenjivati i profesorska komisija koja će imati po jednog člana iz sve 3 gimnazije.
Ukupna ocena se dobija tako što prosečna ocena data od strane korisnika utiče sa 40% a ocena profesorske komisije utiče sa 60% u ukupnoj oceni.
Da bi lekcija ušla u konkurenciju za dobijanje nagrade neophodno je da je oceni najmanje 40 korisnika. Pored toga, lekcija mora da bude autorsko delo takmičara u smislu da će gotove lekcije koje je neko drugi kreirao automatski biti diskvalifikovane (ovde se pre svega misli na klipove, prezentacije i drugo). Međutim, takmičari se ohrabruju da u svoje lekcije uključuju i kombinuju i već dostupne materijale (klipove, slike, članke i tekstove, animacije…) i da na taj način, dodajući svoje komentare, kreiraju zaokruženu lekciju. Neophodno je i da lekcija prati i brađuje deo školskog gradiva.
Kriterijumi na osnovu kojih treba da se ocenjuju lekcije su tačnost, kreativnost, originalnost u pristupu, stepen korišćenja multimedijalnih sadržaja, stepen u kome lekcija prati školsko gradivo i jasnoća tj. koliko lekcija jasno predstavlja gradivo.
Srećno!
NasaSkola.net tim

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s